Over het gebruik van de banen

Het is bij de meeste geweerschutters van SSC Tichelrijt bekend dat het stichtingsbestuur de geweerbaan op de vrije tijdsblokken ook heeft verhuurd aan een aantal sub-verenigingen. Het betreft hier de dinsdagavond, de zaterdagochtend van 09.00 uur tot 13.00 uur en de hele zondag. Dit is enerzijds gedaan om inkomsten voor de Stichting te genereren. Mede hierom hoeven de prijzen voor de vaste huurders niet verhoogd te worden. Anderzijds geeft het ruimte aan verenigingen die groot kaliber geweerschutters in hun gelederen hebben maar zelf niet beschikken over een 100-meter baan.

Omdat er ook bij de vaste inhuurders interesse was om wat extra capaciteit te krijgen hebben een aantal van hen besloten een overeenkomst af te sluiten voor deze tijdsblokken. Het stichtingsbestuur heeft dat beloond met het voordeel voor de schutters van de vaste inhuurders dat deze niet per schietpuntuur extra moesten betalen, wat andere schutters wel moeten. Echter, we hebben daarbij meteen ook een paar afspraken gemaakt en die dreigen nu door een aantal van onze schutters te worden “vergeten”.
Deze afspraken zijn:

  • Betalende schutters gaan voor op onze “eigen” schutters.
  • Als u klaar bent met uw schietoefening dan maakt u het schietpunt vrij voor anderen.
  • U houdt niet onnodig lang een schietpunt in gebruik als er wachtende schutters zijn.
  • Het is niet toegestaan dat u een pauze neemt om later weer te gaan schieten terwijl u uw schietpunt in gebruik houdt. Geef een ander ook de ruimte.
  • De verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het schoon achterlaten van de baan aan het einde van de dag/avond!

Het stichtingsbestuur vertrouwt erop dat door dit geheugensteuntje de capaciteit op de geweerbaan, vooral op de zaterdag en de zondag, weer wat ruimer wordt. Gezellig kletsen en wat drinken hoort er natuurlijk ook bij, maar doet u dat in de kantine en niet op het schietpunt. Maak dit dan vrij voor uw collega-schutter.

 

Het Stichtingsbestuur.